Kosár

A kosár üres

Naposkert Méhészet

Naptár

2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Fórum

Nincsenek témák!

SERA Precision külső szűrő

Külső szűrő a Serától

A szűrő 100 és 130 liter közötti édes és tengervízi akváriumokhozhoz készült, a gyártó "biológiailag azonnal aktív" felirattal küldi forgalomba. Lássuk, mit takar az elnevezés. (Egy német szabadalomnak, a Sera siporaxnak köszönhetően a biológiai víztisztítás terén állítólag 34-szeres teljesítmény növekedés érhető el. Reménykedjünk a Német precizitásban.

(Na meg abban, hogy ez valóban így is van...)

   

A hagyományos kerámia szűrőanyagokkal összevetve a Siporax tényleg tudhat valamit, ugyanis rendkívül porózus, hajszálcsöves, szinte "kockacukor szerű" a szerkezete, ami első ránézésre is ideális megtelepedési lehetőséget kínál a hasznos baktériumoknak. Ezzel a legújabb generációs szűrővel a Sera a kristálytiszta, biológiailag is szennyeződésmentes akváriumvizet célozza meg, az egyedülálló szűrőanyagnak köszönhetően literenként 270 négyzetméteres szabad felszín áll a mikroorganizmusok rendelkezésére, hogy munkába állva a káros anyagok lebontását elvégezzék. 

Újdonság továbbá, hogy a sera filter biostart termékkel a szűrő az üzembevételt követően azonnal biológiailag aktívnak tekinthető. (A biostartert a gyártó a szűrőhöz mellékeli.) Lényeges szempont lehet még, hogy a szűrő könnyen kezelhető, egyszerű elindítani (beüzemelni) és tisztítani. Energia fogyasztása alacsony, halkan üzemel és hosszú a várható élettartama is.

Mechanikai előtisztításra a Sera a saját fejlesztésű szűrőgyapjúját használja  -  ebből két féle is létezik, a durva és a finom változat  -  a termék sera biofibres néven kerül forgalomba. Feladata a durva részecskék felfogása. Az ezután következő biológiai szűrés során a mikroorganizmusok lebontják a vízben felhalmozódó káros anyagokat, az ammóniát, nitritet, nitrátot.

Lényeges dolog, hogy a hosszú ideig tiszta vizet a gyártó csak abban az esetben garantálja, ha  -  idézem  -  "a mechanikus és biológiai szűrés között tökéletes az összhang". (Tehát ha valaki egyszeri etetésre beönt egy félvödör tápot, annak tobábbra sem lesz tiszta a vize.) A serafil bioactiv külső szűrők készre szereltek, néhány kézmozdulattal azonnal üzembe helyezhetők. A szűrőnek az akváriumtól mélyebben kell elhelyezkednie, pl. az akváriumszekrény alsó polcán.

A szűrőanyag-tartók az optimális káros anyag lebontást figyelembe véve kerüljenek egymásra, tehát vedd figyelembe, hogy a víz átfolyás felülről alulra irányul. (Az előszűrő anyagok pl. szűrőgyapjú, szűrő szivacs, perlon vatta felül helyezkedjenek el, a biológiai szűrőanyagok  -  sera siporax, biopur forte, stb.  -  alulra kerüljenek. A gyártó a siporaxot minden termékhez mellékeli a biostarterrel együtt. (Ez egy kifejezetten drága szűrőanyag, úgyhogy nagyon jól teszi a Sera, hogy "ingyen" adja, ami természetesen egy jó reklámfogás a cég részéről.) 

A siporaxot akváriumvízzel célszerű kicsit átöblíteni és csak ezután helyezni a szűrőanyag tartóba. A következő lépésben biológiailag aktiváljuk a szűrőanyagot  -  rácsepegtetjük a sera filter biostartot  -  a nedves siporaxra.

 

Tisztítás és állag megóvás

A szűrő az akvárium biológiai tisztító berendezése. A háztartásban megtalálható tisztítószerek  -  ha a szűrőbe kerülnek  -   majdnem minden hasznos baktériumot megölnek. Ha ez megtörténik, akár több héten keresztül nem fog kielégítően  működni a károsanyag lebontás az akváriumban. Soha ne mosd a szűrő közegeket háztartási tisztítószerrel, csak langyos csapi vízzel! Ne tárolj akváriumi felszerelést háztartási tisztítózer közelében! 

A mechanikus szűrőközegeket  -  szűrőgyapjút, szűrőszivacsot  -  a halállománytól függően hetente célszerű tisztítani, erőteljes elpiszkolódás esetén ezeket a szűrőanyagokat ki kell cserélni. A szűrőtest ill. a biológiai szűrőanyagok tisztítására csak abban az esetben kerüljön sor, ha tényleg szükséges. A szükségességet arról lehet felismerni, hogy a vízátfolyás jelentősen csökken. Ekkor mindíg csak a biológiai szűrőanyag egy részét tisztítsd vagy cseréld ki, soha ne egyidejűleg az egészet. 

 

Javasolt tisztítási idő intervallum

normál halállomány: minden 3-4 hónap elteltével.

optimális halállomány: miden 6-12 hónap elteltével.

 

A szűrő megvásárolható UV ledes változatban is.

 

Típusok és árak:

 

sera fil bioactive 130          300l/h   11w  23.000Ft

 

sera fil bioactive 130+UV   300l/h   16w  33.300Ft

 

sera fil bioactive 250          750/h   22w  29.400Ft

 

sera fil bioactive 250+UV   750l/h   32w  44.200Ft

 

sera fil bioactive 400+UV 1100l/h   36w  55.100Ft

 

Megrendelés: Telefon: 06/46-358-293

 

E-mail: tropusiakvarium@freemail.hu

 

Mindenkit szeretettel várunk személyesen is a Vitorlás Akvarisztika üzlethelyiségében!

 

Cím: 3530 Miskolc, Szemere u. 3.

Nyitva tartás: Hétfő - szombat 09-19, vasárnap zárva.

 

Ha bármilyen kérdésed van, hívd a 06/46-358-293-mas telefonszámot!

Webáruház készítés