Kosár

A kosár üres

Naposkert Méhészet

Naptár

2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Fórum

Nincsenek témák!

Háttérkészítés házilag

Akváriumi háttér készítése - házilag
Két darab nikecel lapot levágtam akkorára, mint az egyik 54 literes akváriumom hátoldala.
Egészen pontosan szélességében 5mm-el keskenyebbre, magasságában pedig 25mm-el alacsonyabbra. Az egyiket letettem a földre a másikat pedig egyik szélénél megkezdve elkezdtem darabokra törni. Minden letört darabnak lecsipkedtem kézzel a kifelé eső éleit és egyenetlenre a sík felületét. Ha egy darab kész volt a helyére tettem és törtem egy új darabot a táblából.
Mint egy puzzle.
Miután végeztem, FBS-el minden darabot a helyére ragasztottam az alsó nikecel laphoz.
Ha módunk van rá, ne ezt a fajta (golyókból álló) nikecel lapot használjuk mint én, hanem azt a szép kék-zöld lépésálló fajtát. Sokkal élethűbb éleket lehet neki tördelni.

A végeredmény valami ilyesmi:
   
           
   
           

Ekkor jutott csak eszembe, hogy abba az akváriumba, amelyikbe szánom, az akvárium két végén lévő merevítő miatt egyben nem fog beférni, ezért két darabra hasítottam a vájatok mentén, majd az akváriumba ragasztáskor újra összeillesztem.

24 óra száradási idő után jöhetett az első réteg flexibilis csempe ragasztó. (A hátulját értelem szerűen nem kell csemperagasztózni. Én felülről és szemből szoktam. )

Próbáljunk valami olyan állagút keverni, mint a palacsinta tészta. Pont annyit kenjünk föl egyszerre ecsettel, hogy éppen ne látsszon ki a nikecel, nem többet. Várjunk 24 órát majd jöhet a következő réteg, hasonló vastagságban. Újabb nap száradás után jöhet az utolsó sor. Ezt már kedvünk szerint színezhetjük is valamilyen porfestékkel. Vegyük figyelembe, hogy a végleges szín körülbelül olyan lesz, mint mikor még nedves az utolsó réteg csemperagasztó. Én kevés barnát és kicsivel több feketét adtam hozzá.A harmadik réteg száradását követően a mélyebb részeket kis ecsettel és kis feketével kihangsúlyoztam. Az árnyékba eső részeket kevés zöld festékes fél szárazra törölt zsebkendővel dörzsöltem finoman át.
   
         
          
 
          

Az alapos és megfelelően vastag csemperagasztó réteg itt fog kulcsfontosságúvá válni, ugyanis a műgyanta bevonat valamilyen mértékben beivódik a száraz csemperagasztóba. Pont ez a cél, mivel nem hagyja a csemperagasztót elmállani a vízben. Még a gyengébb minőségűeket sem.
Viszont ami az előnye az egyben a hátránya is lehet. Ugyanis ha nagyon vékonyra sikerül a csemperagasztó réteg, abba túl mélyen ivódik be a műgyanta és megmarva föloldja kissé.
Viszont ha megmarja, akkor nincs ami hátulról megtámassza azt és nyomás vagy ütés hatására eltörhet, mint a tojáshéj. A műgyantát próbáljuk az aktiváló szerrel úgy 1 óra kötésidejűre beállítani.
Gyors és határozott körkörös mozdulatokkal vigyük föl a felületre. Inkább sokszor mártsuk kissé a gyantába, mint ritkán, de sok gyantát felszedve.

Íme frissen bekenve.

           
   
           

Önköltség körülbelül 1200Ft.
Elnézést némelyik kép rossz minőségéért. Azok mobillal készültek.

Szerző és fotók: Killer 
Feltöltve: 2013.05.26.

Webáruház készítés