Kosár

A kosár üres

Naposkert Méhészet

Naptár

2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Fórum

Nincsenek témák!

Akváriumi fénycsövek

Milyen fénycsövet válasszak?

 Az akváriumok megvilágítására manapság olyan "fénycső arzenál" áll rendelkezésre, aminek a bemutatására a teljesség igényével nem vállalkozhatunk. A fénycsövek ára általában a minőségükre is utal, ami azt jelenti, hogy párszáz forintért sajnos nem lehet minőségi fénycsövet kapni.

 A legkellemetlenebb mégis az, hogy a fénycső árából sem lehet mindig messzemenő következtetéseket levonni. Főleg nagyobb városok szaküzleteiben tapasztalható, hogy a kereskedők „jóárasítják” a gyengébb minőségű csöveket, mégpedig olyan formában, hogy ugyanolyan drágán adják a gyengébbet is, mint a tényleg jót.)

 

A fény tápanyag (Készült a német sera GmbH tájékoztatója alapján)

 

A megfelelő fény elősegíti a növények növekedését, gátolja az algásodást, erősíti a halak és a hüllők szervezetét. A fény minőségének és a fényforrás típusának különlegesen nagy jelentősége van az akváriumok és a terráriumok életében.

 

A fénycsövek a legnagyobb hatásfokkal rendelkező akváriumi világítótestek. Egyenletes megvilágítást nyújtanak az akvárium minden részén, nem vakítanak, harmonikus és kiegyensúlyozott fényt bocsátanak ki.

 

Kevés fénnyel rendelkező életterek (sera GmbH tájékoztató)

 

Az őserdők sűrű lombsátra a magasban a fényt megszűri. Az energiában gazdag UV-sugárzást a vastag levelek majdnem teljes egészében elnyelik és a fény erejét redukálják.

 

Közvetlen fény érte életterek (sera GmbH tájékoztató)

 

A trópusi tavak és nagy folyók, ill. a tengerek zátonyai közvetlen napsugárzásnak vannak kitéve. Ezek az életközösségek nagy mennyiségű fényben és erős UV-sugárzásban élnek.

 

A sera típusú akvarisztikai fénycsövek a különböző életterek körülményeinek felelnek meg.

 

Brilliant daylight   6000Kelvin (sera GmbH tájékoztató)

 

Színtelen nappali fény az édesvízi akváriumok közösségei számára. A trópusi patakocskák és sekély tavak fényviszonyainak felel meg. Természetes színek a semleges fény által.

 

Plant color   4900Kelvin (sera GmbH tájékoztató)

 

Lilás színű fény az akváriumok és terráriumok növényzetének optimális növekedéséhez. A díszhalak és növények természetes színezetét felerősíti. Fokozza az akvárium természetes kisugárzását, látványát. Elősegíti a fotoszintézist és a növények jelentős növekedését.

 

Tropic sun Royal   4700Kelvin (sera GmbH tájékoztató)

 

A Nap melegét és színképét biztosító fény édesvízi akváriumok közösségei számára. Trópusi napfénynek megfelelő színvilág. A sekély trópusi vizek fényviszonyainak felel meg. A színek visszaadásának foka nagyon jó.

 

Blue sky Royal   12000Kelvin (sera GmbH tájékoztató)

 

Sugárzó kék színű, világos nappali fény az édes-és tengervízi akváriumok közösségei számára. Világos, mint a trópusi égbolt. A trópusi folyók és tavak fényviszonyainak felel meg.

 

Deep sea special (sera GmbH tájékoztató)

 

Aktinikus kék színű, a tengeri viszonyoknak megfelelő fény. A speciális tartományú 380-450nm-es mélyebb vizű tengerek körülményeit biztosítja. A zátonyok körüli természetes fényviszonyoknak felel meg. Elősegíti a korallok és a díszalgák növekedését. Intenzívebbé teszi a gerinctelen élőlények színét.

 

Terra UV special 6500Kelvin (sera GmbH tájékoztató)

 

A nap melegének megfelelő, magas ultraviola sugárzású fény hüllők számára. Teljes spektrumú nappali fény 30%-os UV-A és 4%-os UV-B sugárzással. Ez elengedhetetlen a hüllők és más terráriumi állatok számára a D vitamin szintéziséhez, előállításához. Elősegíti a kalcium- felvételt, ami az egészséges csontozat kifejlődéséhez szükséges. Megelőzi a páncélzat felpuhulását. Javítja az állatok természetes színezetét. A színek visszaadásának foka nagyon jó.

Webáruház készítés