Kosár

A kosár üres

Naposkert Méhészet

Naptár

2023. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Fórum

Nincsenek témák!

Fagyasztott díszhal eleségek

Így etessünk fagyasztott eleséggel!

Minden akvarista leghőbb vágya, hogy halai egészségesek legyenek. Ha megpróbálunk optimális tartási körülményeket teremteni a számukra, változatosan tápláljuk őket, vagyis minden tőlünk tehetőt megteszünk annak érdekében, hogy hosszú ideig gyönyörködhessünk szépségükben, akkor olyan akváriumunk lesz, ami hű mása a természetes vízi életközösségeknek.

 A fagyasztott díszhal eleségek remek lehetőséget nyújtanak halaink táplálkozási szokásainak feltérképezéséhez. Az éhes hal sok mindent megeszik. A legsilányabb minőségű műeleségekkel is hajlandó megtölteni a gyomrát, de hosszútávon ez mindenképpen hiánybetegségek kialakulásához vezet. A nem kellően táplált hal immunrendszere legyengül, és előbb-utóbb áldozatául esik valamelyik "klasszikus" díszhalbetegségnek. (pl. kolumnárisz betegség, bélgyulladás, gombás megbetegedések, stb.)

A fagyasztott eleségek etetése teljesen biztonságos, ezért egyre nagyobb szerepet játszik a modern akvarisztikában. Az érzékenyebb bélrendszerű fajok is nyugodtan fogyaszthatják, nem kapnak tőle bélgyulladást, ráadásul minden hal nagyon szereti. (Az üzletünkben a diszkoszhalak pl. rendszeresen kapják a fagyasztott eleségeket, más táplálékot szinte nem is hajlandók elfogyasztani.) 

Mélyhűtőben, fagyasztó szekrényben hosszú ideig tárolható, a négyzetrácsos vagy bliszteres kiszerelésnek köszönhetően (némelyik úgy néz ki, mint egy kis tábla csokoládé) könnyedén letörhetjük belőle azt a darabkát, amelyre éppen szükségünk van. 

Kisebb mennyiségben etetve azonnal az akvárium vizébe dobhatjuk, ha nagyobb mennyiségben etetjük - pl. egy egész táblára van szükségünk - célszerű egy pohár vízben felolvasztani és csipesszel adagolni halainknak.

Az akváriumvízbe dobott - még "jeges" - eleség semmiféle kárt nem tesz halainkban. Nem "fázik meg a torkuk", nem betegszenek meg tőle! (De mindenki járjon el meggyőződése szerint!)

Fagyasztott vörös-és fehér szúnyoglárva, sóféreg, valamint vegyes planktont tartalmazó Multi-mix, stb. folyamatosan kapható!

Webáruház készítés