Kategóriák

Kosár

A kosár üres

Naposkert Méhészet

Naptár

2023. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Fórum

Nincsenek témák!

Minden kezdet lehet könnyű

Ha megvan az akvárium...

Egy 50 literes akváriumban technikai berendezések nélkül 8-12db kistestű halat gondozhatunk. Ez az akváriumtípus remek lehetőséget nyújt az akvarisztika "mesterfogásainak" begyakorlásához, menet közben fejleszthetjük, bővíthetjük. Jelen esetben nem használunk szűrőt, speciális akváriumvilágítást és hőfokszabályzós fűtőt.

A későbbiekben  -  ha összagyűlik rá a pénz  -  majd apránként mindent megvásárolunk. A képen vitorláshalakat láthattok. Ez már egy beépített belső szűrővel felszerelt akvárium, (lásd a képen) a víz felszínén jól láthatjátok az áramlást, amit a készülék kelt.

Figyelem! Uniós törvények halak tartását 30literesnél kisebb medencékben nem teszik lehetővé, valamint minden esetben szürésről és oxigénellátásról is gondoskodni kell! Ez a cikk még a törvényi szabályozás előtt íródott, a cikk írója gyermekkorában az általa leírt formában kezdte el az akvarisztikát, ami természetesen nem feltétlenül követendő példa... A különféle műszaki berendezések megléte, valamint egy megfelelő méretű akvárium egyszerűbbé teszi az akvarista munkáját, és nem utolsó sorban a halak szempontjából is humánusabb megoldás, mint a befőttes üveg vagy egy szűrés és levegőztetés nélküli akvárium...

Telepítésre javasolt díszhalak.

 

Zebradánió (Brachydanio rerio)                                                                                             

Hazája Elő-India. A hát olajbarna, az oldalak és a has alapszíne sárgásfehér. Törzsén a kopoltyúfedőtől a farok úszó végéig négy sötét acélkék csík húzódik. A csíkozottság a farok alatti úszóra is átterjed. A hátúszó alapszíne sárgásbarna, kék szegéllyel, kívül fehéren szegéyezett. A kopoltyúfedő kék, fehér foltokkal. A nőstény sokkal teltebb, színei kevésbé élénkek. A hím karcsú, alapszíne aranysárga, csíkjai sötétebbek. Testhossza 4,5cm. Három-négy darab zebradániót telepítsünk.

 

Aranysávos páncélos harcsa (Corydoras aeneus)                                                        

Az Amazonas vidékének kis vizeiben nagyon gyakori. Testének színe sötétszürke, hátvonala alatt arany csík, mely sötét majdnem fekete színekkel szegett. A hím kisebb marad, míg a nőstény eléri a 6,5-7cm-t. Szívesen fogyaszt minden talajra hulló eleséget. Társas akváriumban könnyen tartható. Három-négy páncélos harcsát telepítsünk.

 

Rézlazac (Hasemania nana)                                                                                            

Brazília a hazája ennek az igen szép kis akváriumi halunknak. Testhossza 3,5cm, ha tartása megfelelő legszebb halaink mellett is megállja a helyét! A kis hímek különösen színesek. Egész testük, mint izző vörösréz csillog, a mellrészén valamivel világosabban. Farokúszójában a középső sugarak feketék, fölötte és alatta világos folttal. A kis nőstények világosabbak, és így könnyen megkülönböztethetők. Viszonylag alacsony hőmérsékletű akváriumban - 20-23 fok - más kishalak társaságában is jól tartható. Három-négy darab rézlazacot telepítsünk.

Mielőtt a halakat telepítenéd, előbb be kell rendezni az akváriumot. Ha az akvárium berendezésével kapcsolatban is szeretnél tájékozódni, olvasd tovább az Akvarisztikai tudástár cikkeit!

Elkészült az akvárium.Ha kellően világos helyre tetted és körültekintően gondozod, hosszú éveken keresztül gyönyörködhetsz a szépségében. Az akvárium "motorja" a fény. Ha található a lakásban egy használaton kívüli asztali lámpa, medencénk fölé helyezve néha "világíthatunk",ami az akvárium nyújtotta esztétikai élményt növeli, és nem utolsó sorban a vízinövényeink is meghálálják. Honlapunkon megismerkedhetsz az akvárium műszaki berendezéseivel is. (speciális világítás, szűrés, fűtés,stb.)

A képen egy sügéres medencét láthattok, a kristálytiszta vízről két darab beépített belső szűrő gondoskodik.

Webáruház készítés