Kosár

A kosár üres

Naposkert Méhészet

Naptár

2023. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Fórum

Nincsenek témák!

Termék részletek54 literes akvárium üvegtetővel + ajándék!

54 literes akvárium üvegtetővel + ajándék!
4 900 Ft

Kiváló minőségű szögletes akvárium 4mm vastag üvegből. A megfelelő üvegvastagság és a szakértői ragasztás biztosítja, hogy az akvárium hosszú időn keresztül szolgálja tulajdonosát az eredményes akvarisztikában. Az akváriumhoz kétrészes üvegtető is tartozik!

Méret centiméterben: 60x30x30 (hosszúság x szélesség x magasság)  

 

 

 

 

                                         

 

 • Az akvárium mellé - személyes vásárlás esetén -  3 db neonhalat ajándékba adunk!

                     

  Elterjedési területe Dél-Amerika, az Amazonas vízgyűjtő területe.

  Testhossza 3,5-4 centiméter.  Hengeres testén neonfényhez hasonló, olajzöld színű csík húzódik. Hasi része fehér színű, középütt piros csíkkal. A nőstények hasvonala gömbölyded.

  Akváriumi tartás 

  A fogságban tenyésztett halak jól alkalmazkodnak a sokszor mostoha körülményekhez is, de eredeti élőhelyükön nagyon lágy, enyhén savas vizben élnek. Az akvárium vizét természetes módon, fákkal, gyökerekkel is barníthatjuk, savanyíthatjuk. Beszerezhetők  különféle vízlágyító és vízelőkészítő szerek, javaslom a sera Blackwater Aquatan használatát. Körülbelül 3 év az átlagos élettartamuk, de megfelelő tartás mellett akár 4 vagy még több évig is élhetnek. 

  Viszonylag egyszerűen tarthatók kisebb, 30-40 literes akváriumban, 5,0-7,0-s ph-jú és 1,0-2,0-s karbonátkeménységű vízben. A víz optimális hőmérséklete 21-24 °C. A környezetük hirtelen változásait viszont nem viselik el. Félénkek, és kis méretük miatt nem ajánlottak nagy vagy agresszív halak mellé, mivel ezek kergethetik, vagy egyszerűen felfalhatják őket. Inkább más pontylazacfajokka, például vörösorrú pontylazacokkal,vörösneonhalakkal, fekete neonhalakkal, illetve egyéb, hasonló körülményeket kedvelő fajokkal társíthatók jól. Általában a víz középső, illetve felső rétegeiben tartózkodnak. Rajviselkedésüket csak akkor mutatják, ha legalább hat egyedet tartunk együtt, ekkor nem olyan félősek, színeik is szebbek lesznek. Színük éjszaka elhalványul, egy idő után teljesen el is tűnhet. A stressz, például az emberi beavatkozás az akváriumban, szintén hasonló hatást vált ki. A sűrűn beültetett akváriumot és a gyengébb megvilágítást kedvelik.

  Mindenevők. A legtöbb lemezes tápot elfogadják, de szívesen fogyasztanak mindenféle apró, élő eleséget is.

 • Cikkszám
  542658
Webáruház készítés