Kategóriák
Kosár
Naptár
TOP termékek
Termékajánló
Fórum
Termék részletek
Csésze állatos motívumokkal
Ez a bögre főleg gyerekek és még nagyobb gyerekek kedvence, egészen az olyan felnőttekig, mint én vagyok. Szuper állatságok vannak rajta, Afrika szerelmesei előnyben! A vadállatok képei olyanok, mintha egy gyönyörű nagy mesekönyvet nézegetnél.
Mindíg is szeretten volna eljutni Afrikába - legalább az asztalomon legyen egy ilyen pohár...
Recept a bögrédhez: Csokicsínó
Összetevők:
4-5 cl kávé,
8-10 cl olvasztott csokoládé,
80-100 ml habosított tej,
habtejszín (30%-os zsírtartalmú) 60-80ml,
narancshéj reszelék,
csokoládé reszelék
Először a forró csokit készítjük el. Lábosban vizet melegítünk, majd a forró vízfürdőbe másik edényt helyezünk benne a jó minőségű tejcsokoládéval és egy kevés vízzel.
Amíg a csokoládé olvad, elkészítjük a tejhabot. A habosítást az elektromos kávéfőzőnk gőzölő csövével végezzük. Ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk túlságosan meg a tejet, mert így részben elvesznek az értékes tápanyagok, ráadásul a forró ital nehezen fogyasztható.
A felolvadt csokoládét előmelegített, hőálló üvegpohárba töltjük. Erre az alapra rétegezzük rá a tejhabot. Ezt követően elkészítjük a feketekávét, amit egy csőrős fém kiöntő segítségével, vékony sugárban, óvatosan öntünk a habosított tej felületének közepébe. Ha ügyesek vagyunk, a kávé vékony réteget képezve választja el a tej habosabb és lágyabb részeit.
Tetejére vékony rétegben tejszínhab kerül. Lehetőleg mindig frissen készített tejszínhabot használjunk. A boltban kapható előre elkészített flakonos tejszínhabok legtöbbje csak növényi zsiradék hozzáadásával készül, ezért habtartóssága, állaga és íze jelentősen elmarad a frissen készített tejszínhabétól. Mindezeken kívül az iparilag előállított habok oldódó-képessége is gyenge. (Elkeverés után italunk étvágyrontó, zavaros lesz.)
A friss, hűtött tejszínhabból tehát szifon vagy nyomóforma segítségével az ital tetejére vékony habréteget formázunk.
A hab felszínét díszítsük csokoládé és narancshéj reszelékkel. A pohár mellé hosszú bárkanál jár, hogy kevergetni, kanalazni is lehessen.
-
Itt most egy süti receptet olvashatsz.
Banános sütemény
Hozzávalók:
1/2 csomag sütőpor
35 dkg liszt
só
50 dkg érett banán
1 kezeletlen citrom leve és lereszelt héja
20 dkg puha rama
20 dkg cukor
5 tojás
6 dkg aprított mandula
20 dkg étbevonó
Elkészítés
A banánokat meghámozzuk, szétnyomkodjuk, és összekeverjük a citrom levével. A Ramát a cukorral krémesre keverjük. A tojásokat egyenként belekeverjük. A banánokat, a citromhéjat, a mandulát 1 csipet sóval hozzákeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet a sütőport, gyorsan elkeverjük. A tésztát elsimítjuk a tepsiben és kb. 25 percig sütjük. A bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk. Még folyékonyan fogyasztótasakba töltjük, levágunk róla egy kis sarkot és a bevonót a kihűlt süteményekre folyatjuk.
-
Cikkszám 439