Kategóriák
Kosár
Naptár
TOP termékek
Termékajánló
Fórum
Termék részletek
Bögre kutyusokkal
Ha személyesen tudsz jönni a termékért, sok hasonló - kutyás - bögre közül válogathatsz. Igyekszem feltenni még néhányat az oldalra, keresgélj tovább! A "kiszállítás alatt" menüpontra kattintva megtekintheted azokat a termékeket is, amelyek most ugyan nincsenek, de rövidesen újra megtalálhatóak lesznek áruházunkban.
Recept a bögrédhez.
Café Flambé
Hozzávalók 4 csészéhez
• 5 cl presszókávé
• 8 cl Cognac
• 8 db kockacukor
• 1 narancs
Elkészítés: A Cognac-ot egy edényben felmelegítjük annyira, hogy még épp ne jöjjön forrásba. A kockacukrokat óvatosan összedörzsöljük a narancs héjával, hogy átvegye annak aromáit, majd minden csészébe kettőt-kettőt helyezünk belőle. A cukrokra rászűrjük a Cognac-ot, majd meggyújtjuk azt. Néhány másodperc múlva az égő Cognac-ra töltjük a kávét és azonnal szervírozzuk az italt. (Annyit még elárulok, hogy a fenti mennyiség nekem legalább kétheti adagom, ha nagyritkán iszom alkoholt, akkor is csak gyűszűnyit - és ezt javaslom Neked is!)
-
Itt most egy receptet olvashatsz.
Nagyi epres gombóca
Hozzávalók
60 dkg burgonya
15 dkg liszt
1 tojássárgája
2 dkg Rama
só
A töltelékhez
30 szem nagyobb eper
A nyújtáshoz
liszt
A hintéshez
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg Rama5 dkg porcukor
1 kiskanál őrölt fahéjElkészítés
A burgonyát alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. Ezután a liszttel, a tojássárgájával és a Ramával összedolgozzuk. A tésztát liszttel behintett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 5 centis négyzetekre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd a tésztanégyzetek mindegyikére 1-1 szemet teszünk. A tésztalapokból ezután gombócokat formázunk, amiket lobogó, forró, sós vízben kifőzünk. Közben a zsemlemorzsát a forró Ramán aranysárgára pirítjuk. A gombócokat leszűrjük, lecsepegtetjük és a morzsába forgatjuk. A porcukrot a fahéjjal összekeverjük és a gombócokat a fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
-
Cikkszám 19