Kosár

A kosár üres

Naposkert Méhészet

Naptár

2023. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Fórum

Nincsenek témák!

Termék részletekNeonhal (Paracheirodon innesi)

Neonhal (Paracheirodon innesi)
190 Ft
 • A neonhal (Paracheirodon innesi) a sugarasúszójúak (Actinopterygii) osztályába, a pontylazacúak (Characiformes) rendjébe és a pontylazacúalakúak (Characidae) családjába tartozó faj.

  Előfordulása:
  Eredeti elterjedési területe Dél-Amerikában, az Amazonas vízgyűjtő területén van. Kedvelt akváriumi hal.

  Megjelenése:
  Testhossza 3,5-4 centiméter. Úszói nincsenek meghosszabbodva. Hengeres teste hátán egy neonfényhez hasonló, olajzöld színű csík található. Hasi tájéka fehér színű, középütt piros csíkkal. A nőstények hasvonala gömbölyded.

  Akváriumi tartás:

  A fogságban tenyésztett neonhalak sokféle körülményhez jól alkalmazkodnak, de eredeti élőhelyükön nagyon lágy, enyhén savas vizekben élnek. Az akvárium vizét, természetes módon, fákkal, gyökerekkel is barníthatjuk, savanyíthatjuk. Égertobozzal lehet lágyítani a vizet, léteznek különbözvízlágyító és vízelőkészítő szerek, de ha lehet használjunk természetes anyagokat, sokkal szebbé teszik majd akváriumunkat. Körülbelül 2 év az átlagos élettartamuk, de megfelelő tartás mellett akár 3 vagy még több évig is élhetnek.
  Viszonylag egyszerűen tarthatók kisebb, 10-20 literes akváriumban, 5,0-7,0-s pH-jú és 1,0-2,0-s karbonátkeménységű vízben. A víz optimális hőmérséklete 21-24 °C. A környezetük hirtelen változásait viszont nem viselik el. Félénkek, és kis méretük miatt nem ajánlottak nagy vagy agresszív halak mellé, mivel ezek kergethetik, vagy egyszerűen felfalhatják őket. Inkább más pontylazacokfajokkal, például vörösorrú pontylazacokkal, vörös neonhalakkal, izzófényű pontylazacokkal illetve egyéb, hasonló körülményeket kedvelő fajokkal társíthatók jól. Általában a víz középső, illetve felső rétegeiben tartózkodnak. Rajviselkedésüket csak akkor mutatják, ha legalább hat egyedet tartunk együtt, ekkor nem olyan félősek, színeik is szebbek lesznek. Színük éjszaka elhalványul, egy idő után teljesen el is tűnhet. A stressz, például az emberi beavatkozás az akváriumban, szintén hasonló hatást vált ki. A sűrűn beültetett akváriumot és a gyengébb megvilágítást kedvelik.
  Mindenevők. A legtöbb lemezes tápot elfogadják, de szívesen fogyasztanak mindenféle apró, élő eleséget is.


  Szaporodása:
  A lerakott ikrák száma meghaladhatja 150-et. A kikelés időtartama 30 óra és 5 nap múlva már úsznak az ivadékok.
 • Cikkszám
  0031
Webáruház készítés